Wilt u wekelijks de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden nieuwsbrief gemeente Scherpenzeel

Bekendmakingen

Bekendmakingen bekijken

  • Tijdelijke fietsbrug, geen omleiding meer

    Er is een tijdelijke fietsbrug langs de Utrechtseweg N224 bij Renswoude geplaatst.

  • Oplaadpunten elektrische voertuigen

    Voor een aantal plekken zijn voorstellen gedaan voor het plaatsen van e-laadpalen. Voor het plaatsen van borden bij de palen lagen ontwerp-verkeersbesluiten ter inzage, waar-op zienswijzen mogelijk waren.

  • “Hoe stiller in de app, hoe beter het is”

    In bijna alle wijken in Scherpenzeel is een WhatsAppgroep voor buurtpreventie actief. Appgroepbeheerders Janneke den Boer-Ritmeester, Ina van Essen en Aline Schuckmann-Brons vertellen over het nut van de groepen.

    Aline Schuckmann-Brons, Janneke den Boer-Ritmeester en Ina van Essen
  • Kroonringen plastic afval

    Om te voorkomen dat zakken met plastic afval wegwaaien, start de gemeente met een proef: ophangen van de zakken aan lantaarnpalen met een kroonring. Deze kroonringen kunt u bij ons aanvragen.

  • De Boa spreken? Kom naar het spreekuur

    Onze Scherpenzeelse handhaver (Boa) houdt elke maandagavond spreekuur in het gemeentehuis. Tussen 18.30 en 20.00 uur is iedereen welkom om de handhaver te spreken.

  • Wijzigingen of aanleg uitritten

    Het college van burgemeester en wethouders is op 7 mei akkoord gegaan met de wijziging of aanleg van 8 inritten.

  • Voedselbedrijven presenteren zich aan minister Adriaansens

    Zesentwintig voedselmaakbedrijven uit onze regio bundelen hun krachten verder in het samenwerkingsverband Food Production Cluster. Dat maakten zij gisteren (13 mei) bekend tijdens een bijeenkomst in aanwezigheid van demissionair minister Micky Adriaansens van Economie en Klimaat (EZK). Met de samenwerking kunnen ze grote thema’s zoals innovatie en circulair werken beter oppakken.

  • Koninklijke Onderscheiding voor vijf Scherpenzelers

    Burgemeester Marieke Teunissen verraste vanmorgen maar liefst vijf inwoners met een Koninklijke Onderscheiding. De onderscheidingen zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Breehoek uitgereikt, onder toeziend oog van diverse genodigden.

  • Politiebureau minder vaak open, nu ook thuis aangifte doen

    De politiebureaus in Barneveld en Nijkerk zijn vanaf 1 mei op maandag tot en met donderdag open van 8.30 tot 16.00 uur en niet meer op vrijdag.

  • 'Gebruik de kracht van uw wijk'

    Scherpenzeel wordt gezien als een veilige en fijne plek om te wonen. Een belangrijk middel om elkaar op de hoogte te stellen van ‘niet-pluis’-signalen zijn de WhatsAppgroepen voor buurtpreventie. Iedereen mag zich aansluiten.